- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Pečený sladký zemiak plnený slaninou a mozzarellou
Pečený sladký zemiak plnený slaninou a mozzarellou
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 1 veľký sladký zemiak (batat)
- olivový olej
- soľ
- slanina
- mleté čierne korenie
- cesnakový prášok
- syrokrém
- mozzarella
- 1 vajce
- parmezán
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 200 ° C. Bataty natrieme olivovým olejom, posypeme ich trochou soli a párkrát popicháme vidličkou.
2. Krok
Vložte ich do rúry na 200 ° C na asi 60 minút, kým sladký zemiak nezmäkne. opečieme na tenko nakrájanú slaninu do zlatista, odložíme na 1 minútu vychladnúť a potom nakrájame na malé kúsky.
3. Krok
Upečený sladký zemiak rozrežeme cez stred a vidličkou trochu roztlačíme a pridáme korenie: soľ, cesnakový prášok.
4. Krok
Smotanový syr zľahka vidličkou spojíme so sladkým zemiakom, pridáme nakrájanú slaninu, nastrúhanú mozzarellu, 1 vajce, korenie, soľ. Pečieme všetko v rúre na 200 ° C asi 10 minút.
5. Krok
Upečený sladký zemiak posypeme trochou parmezánu, so slaninkou a s petržlenovou vňaťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
855 videní