- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Rezy Fantázia
Rezy Fantázia
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 250 g margarínu alebo masla
- 300 g hladkej múky
- 1 žĺtok
- štipka soli
- 1 lyžica cukru
- 100 ml vody
- džem podľa chuti
- Plnka:
- 5 žĺtkov
- 200 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- kôra z 1 citróna
- 100 g mletých vlašských orechov
- 100 g strúhanej horkej čokolády
- sneh zo 6 bielkov
- Poleva:
- 200 g čokolády na varenie
- 6 lyžíc oleja
Postup prípravy
1. Krok
Margarín roztopíme a trochu ochladíme. Zo všetkých surovín vypracujte cesto, rozdeľte ho na polovicu, zabaľte do fólie a dajte do chladničky asi na 1 hodinu. Polovicu cesta rozvaľkáme a preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 21 x 36 cm.
2. Krok
Cukor a vanilkový cukor vyšľaháme spolu so žĺtkami. Pridajte citrónovú kôru, vlašské orechy a nastrúhanú čokoládu, potom premiešajte. Pridáme rozšľahaný sneh z bielkov a vymiešame všetko s metličkou. Na cesto dáme plnku a druhú polovicu vyvaľkaného cesta na plnku a trochu vrch popicháme vidličkou. Pečieme pri 180 ° C asi 35 minút.
3. Krok
Upečený a vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorej ingrediencie rozpustíme vo vodnom kúpeli..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
704 videní