Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hrachová polievka s klobáskou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Hrachova polievka s klobaskou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 240 g sušeného hrachu
  • 3 litre vody
  • 2 stredné zemiaky
  • 300 g údenej klobásy
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 bobkový list
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si hrach. Vložte ho do sitka a opláchnite pod tečúcou vodou. Preložíme do hrnca s objemom najmenej 1,5 L a podlejeme studenou vodou. Nechajte pôsobiť 3-4 hodiny.

2. Krok

do hrnca dáme 3 litre vody a dáme ju zovrieť... Hrach privedieme k varu. Potom scedíme hrach zas n a sitku opláchneme ho a pridáme do vriacej vody. Privedieme k varu a varíme 1 hodinu, kým nezmäkne. Potom pridáme zemiaky ktoré sme si predtým nakrájali na kocky a spolu z hrachom povaríme.. Pridáme aj klobásku nakrájanú na kolieska ,alebo polokolieska..

3. Krok

Pripravte si cibuľu a mrkvu. Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno. Mrkvu poriadne umyte, ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle.

4. Krok

Na malej panvici zohrejte rastlinný olej. Pridajte pripravenú cibuľu s mrkvou a za občasného miešania ju na strednom ohni pražte 5-7 minút, kým nezhnedne.

5. Krok

Pridajte orestovanú cibuľu a mrkvu do kastróla s takmer hotovou hrachovou polievkou. Vložte bobkový list. Dochutíme soľou a korením. Privedieme do varu a povaríme 3 minúty.

reklama:
UŽITOČNÁ RADA

K polievke z klobásy a hrachu sa dajú pridať papriky, čili papriky, petržlen, paštrnák a zeler. Nakrájajte ich najemno a osmažte s cibuľou a smrkvou..

 

MIMOCHODOM

Hrachová klobásová polievka chutí lepšie druhý deň, takže si ju môžete uvariť večer predtým. Každú porciu pred podávaním ozdobte petržlenovou vňaťou.

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2557 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.