- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jogurtová torta s jahodami
Jogurtová torta s jahodami
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Korpus:
- múka a maslo na vymastenie formy
- 180 g polohrubej múky
- 6 vajec
- 180 g práškového cukru
- Jahodová vrstva:
- 25 g práškovej želatíny
- 55 ml pitnej vody
- 500 g jahôd
- 125 g cukru
- 400 g bieleho jogurtu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 200 ml smotany na šľahanie
- 4 lyžice jahodového džemu
- na odzdobu:
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžice práškového cukru
- 1 stužovač šľahačky
- jahody
Postup prípravy
1. Krok
Rúru vyhrejeme na 170 ° C. Odnímateľnú formu na tortu s priemerom 24 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou (prebytok pretrepeme).
2. Krok
Vajcia na rozdelíme na bielky a žĺtky. Vložte bielka do chladničky. Vo väčšej miske si mixérom vyšľaháme žĺtky s cukrom. Hmota by sa mala vybieliť, byť nadýchaná a získať jednotnú konzistenciu.
3. Krok
Na žĺtkovú hmotu preosejeme múku a vmiešame ju zľahka. Bielky vyšľahajte šľahačom do pevnej peny. Potom ich tiež zľahka vmiešame do cesta.
4. Krok
Výsledné cesto preložíme do pripravenej formy. Pečieme 20-25 minút. Hotový korpus necháme chvíľu vychladnúť vo forme, potom ho vyberieme necháme úplne vychladnúť a potom prekrojíme na 2 časti.
5. Krok
Pripravíme si jahodovú vrstvu: Vložte želatínu do malej misky a podlejte ju pitnou vodou. Nechajte pôsobiť 10 - 20 minút. Polovicu jahôd rozmixujte. Podľa potreby pretrite cez sito. Ostatné nakrájajte na plátky.
6. Krok
Do jahodového pyré pridáme cukor, jogurt a citrónovú šťavu. Želatínu premiešame a rozpustíme na miernom ohni. Nalejeme do jahodového pyré ktoré si predtým trochu zahrejeme... a miešame. Vložíme na 10-15 minút do chladničky (hmota by mala začať tuhnúť)
7. Krok
Smotanu vyšľaháme a pridáme k stuhnutej jahodovo-jogurtovej hmote. Pridajte zvyšné jahodové plátky a jemne premiešajte silikónovou stierkou. Tortový krém je hotový.
8. Krok
Jednu piškótu vrátime do formy, a potrieme polovicou džemu. Vložíme druhú časť a tiež potrieme džemom. Nalejte plnku a zarovnajte ju. Jogurtový koláč zakryte potravinovou fóliou a dajte na 6 hodín do chladničky.
9. Krok
Na ozdobenie jogurtovej torty si vyšľaháme smotanu, práškový cukor a stužovač. Jahody nakrájame na polovice. Odstránime obruč formy ,a preložíme na podnos. Ozdobíme šľahačkou a jahodami. Pred podávaním dajte do chladničky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
873 videní