- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodový koláč s kyslou smotanou
Jahodový koláč s kyslou smotanou
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Cesto:
- 180 g hladkej múky
- 100 g studeného masla
- 50 g práškového cukru
- štipka soli
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 vajce
- Plnka:
- 500 g kyslej smotany
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- kôra z jedného citróna nastrúhaná
- 3 vajcia
- 1 lyžica vanilkového práškového pudingu
- 2 lyžičky mletých mandlí
- 250 g jahôd
Postup prípravy
1. Krok
Suroviny na cesto sa hnetú rýchlymi pohybmi, potom sa zabalia do priehľadnej fólie a odložia sa na 30 minút do chladničky.
2. Krok
Kyslú smotanu vymiešajte dohladka s cukrami, vajcami a krémovým práškom, potom dochuťte citrónovou kôrou. Jahody sú očistené a nakrájané na štvrtiny.
3. Krok
Na plech asi 25 x 25 cm dáme papier na pečenie, cesto natiahneme, popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 ° C na 15 minút. Potom posypeme mandľami, zalejeme kyslou smotanou a na ňu poukladáme jahodové kúsky. Vložíme nazad do rúry na ďalších 45 minút. Koláč je upečený keď sa plnka netrasie.
4. Krok
Po upečení necháme koláč dobre vychladiť..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2991 videní