- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- príloha
- Austrálske zemiaky
Austrálske zemiaky
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 200 g kyslej smotany
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
- 1 kg zemiakov
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá mäta
- pažítka
- 4 lyžice olivového oleja
Postup prípravy
1. Krok
Pre tento recept sú najlepšie nové zemiaky, ktoré by sa mali dôkladne očistiť a nelúpať. Vložte zemiaky do hrnca, podlejte vodou a povarte ich v šupke takmer do mäkka, asi 10 - 15 minút.
2. Krok
Zatiaľ čo sa zemiaky varia, pripravte omáčku: nadrobno nakrájajte pažítku, mätu a petržlenovú vňať.
3. Krok
V miske zmiešajte kyslú smotanu, bylinky, pretlačený strúčik cesnaku a citrónovú šťavu. Všetko premiešame a dáme do chladničky.
4. Krok
Zemiaky scedíme, položíme na látkovú utierku a osušíme.
5. Krok
Plech na pečenie vymastite polovicou olivového oleja, položte mierne vychladnuté zemiaky a pomocou pučítka sploštite každý zemiak tak , aby ste ale zachovali jeho celistvosť..
6. Krok
Každý zemiak potrite zvyšným olivovým olejom..
7. Krok
Plech vložte do rúry predhriatej na 200°C a pečte 25 - 30 minút.
8. Krok
Zemiaky podávame s omáčkou ...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
622 videní