Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jahodový lístkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovy listkovy kolac.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g lístkového cesta
  • 140 g masla
  • 500 - 600 g väčších jahôd
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
  • 2 lyžice sladkého vína alebo likéru
  • 2 kvapky vanilkového extraktu
  • 30 g mandľových plátkov
  • 80 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Lístkové cesto necháme pri izbovej teplote úplne rozmraziť. Maslo nakrájame na kocky a necháme 30 minút odležať.

2. Krok

Rozmrazené cesto rozvaľkáme na vrstvu hrubú asi 3 mm. Vyrežte z neho kruh 33 cm. Umiestnite opatrne na plech vyložený papierom na pečenie.

3. Krok

Rúru vyhrejeme na 180 ° C. Na strednú úroveň položte plech s vrstvou cesta. Pečieme základ asi 12-15 minút. Cesto by sa malo zdvihnúť a zapiecť dozlatista.

4. Krok

Vyberte plech s cestom z rúry a zatlačením vypuklou stranu lyžice vtláčajte po okraji cesta od kraja asi 1 cm. Nechajte mierne vychladnúť.

5. Krok

Jahody umyjeme a osušíme. Každú jahodu prekrojte na polovicu. V miske vyšľaháme mäkké maslo, práškový cukor a vajce, kým nebude hmota hladká. Pridajte citrónovú kôru, víno (likér) a vanilkový extrakt. Premiešajte.

6. Krok

Výslednú zmes dajte do stredu predpečeného koláča, a na vrch rozložte jahody. Posypeme mandľovými lupeňmi a polovicou krupicového cukru. Pečieme 20 minút.

7. Krok

Potom znížte teplotu v rúre na 160 ° C. Jahodový koláč prikryjeme alobalom. Pečieme ďalších 20 - 30 minút. Potom necháme vychladnúť a posypeme zvyšným práškovým cukrom.

reklama:

Bc781a65.jpg
www.gastronom.ru
B8179165.jpg
www.gastronom.ru
B64d8cb5.jpg
www.gastronom.ru

B2c68ddd.jpg
www.gastronom.ru

B26d0562.jpg
www.gastronom.ru
B3389b17.jpg
www.gastronom.ru
Bf56df12.jpg
www.gastronom.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

511 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.