- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Čokoládová roláda s černicami a ganache
Čokoládová roláda s černicami a ganache
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Cesto:
- 5 vajec
- 100 g cukru
- 60 g hladkej múky
- 15 g škrobu
- 30 g kakaa
- štipka prášku do pečiva
- štipka soli
- Plnka:
- 250 g ostružinového džemu
- 150 g černíc
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
- Ganache:
- 130 g tmavej čokolády
- 115 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 200 ° C zhora / zdola. Plech vystelieme pergamenovým papierom.
2. Krok
Oddeľte vajcia . Z bielkov vyšľaháme sneh, spolu s 70 g cukru.
3. Krok
Žĺtky vyšľahajte so zvyškom cukru do peny, opatrne ich vmiešajte do bielok.. Múku zmiešame so škrobom, kakaom a práškom do pečiva a tiež jemne vmiešame .cesto rozotrieme na plech 25 x 30 a dáme piecť do horúcej rúry na 8-10 minút.
4. Krok
Kuchynskú utierku postriekajte vodou. Piškótu vyklopte na kuchynskú utierku papierom na pečenie na vrch. Papier na pečenie tiež postriekame studenou vodou a po 20 sekundách opatrne stiahneme. Piškótu s kuchynskou utierkou zrolujte, nechajte vychladnúť.
5. Krok
Na plnku vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a s cukrom do tuha.
6. Krok
Pre ganache zahrejte smotanu ..potom pridajte nalámanú čokoládu .Nechajte chvíľu postáť a potom do hladka vymiešajte..
7. Krok
Piškótu vyrovnáme a potrieme džemom a krémom. rozložíme 100 g černíc a opatrne zrolujeme. Ganache nalejeme na roládu a ozdobíme zvyšnými černicami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
562 videní