Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cuketová pomazánka na zimu

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Cuketova pomazanka na zimu.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 5
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg cukety
  • 100 g mrkvy
  • 130 g cibule
  • 10 g petržlenu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • petržlenová vňať a kôpor
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica octu
  • 70 ml oleja
  • 2 lyžice vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Umyte všetku zeleninu a bylinky. Cukety nakrájame na stredné kocky, najemno cibuľu, petržlenovú vňať a cesnak pretlačíme. Mrkvu nastrúham na hrubšie..

2. Krok

Rozohrejte veľkú panvicu, nalejte 50 ml rastlinného oleja, zohrejte na prevádzkovú teplotu . Vhoďte cuketu a smažte, kým sa tekutina neodparí, potom potom stiahneme plameň mierne posoľte a nezabudnite miešať. Nezakrývajte viečkom. Dusenie bude trvať 15 - 18 minút . Pripravenú cuketu necháme vychladnúť priamo na panvici.

3. Krok

Zohrejte ďalšiu panvicu, nalejte zvyšný olej, zohrejte a pridajte cibuľu.Cibuľu osmažte do priehľadna, pridajte petržlenovú vňať, mrkvu, orestujte, , pridajte paradajkový pretlak a za stáleho miešania zalejte pár lyžicami vody. Trochu osolíme a hmotu zahrejeme ďalšiu minútu. Potom necháme zmes vychladnúť.

4. Krok

Potom spojte obsah oboch panvíc, pridajte cesnak, bylinky a všetko zomeľte mlynčekom na mäso s jemnou šajbou. Alebo rozmixujte tyčovým mixérom. Pridajte cukor, ocot, podľa potreby soľ a dobre premiešajte. Kaviár je pripravený, ochladí sa a môže sa podávať.

5. Krok

Ak chcete sterilizovať tak dajte zmes do pohárikov uzavrite viečka a povarte vo vodnom kúpeli 10 minút od bodu varu ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1010 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.