Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládová torta s čerešňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova torta s aereaaami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 1:20 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 150 g vykôstkovaných čerešní alebo višní
  • 400 g tmavej čokolády s vysokým obsahom kakaa (70%)
  • 50 ml smotany na varenie
  • 12 vajec
  • 2 šálky práškového cukru
  • 350 g masla
  • 2 lyžičky strúhanej pomarančovej kôry
  • 1 šálka hladkej múky (šálka 200 ml)
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Čerešne umyjeme očistíme a odkôstkujeme..

2. Krok

Čokoládu nalámte na rovnako veľké kúsky a roztopte v parnom kúpeli a pridajte smotanu. Vymiešajte dohladka a ihneď odstavte z ohňa. Mierne nechajte vychladnúť.

3. Krok

Oddelíme si bielká od žĺtkov .

4. Krok

V miske ručným šľahačom vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny.. K tejto hmote pridáme čokoládu mäkké maslo, kôru z pomaranča a preosiatu múku..

5. Krok

Pridajte čerešne a dôkladne, ale jemne premiešajte. Je vhodné zachovať tvar čerešní , aby torta na reze vyzerala perfektne..

6. Krok

Šľahačom vyšľaháme sneh z bielkov s malou štipkou soli do pevnej peny. Pridajte bielkovú hmotu po častiach do čokoládovej zmesi, po každom pridaní cesto jemne premiešajte zdola nahor silikónovou stierkou.

7. Krok

Tortovú formu s priemerom 18-20 cm vymastíme maslom a vysypeme práškovým cukrom. najlepšie bude keď boky nenamastíte..

8. Krok

Cesto nalejeme do pripravenej formy. Pečieme v rúre predhriatej na 160 ° C, 80-90 minút.. skontrólujeme špáradlom.. Len piškótu nevysušte! Mala by zostať mierne vlhká. Vyberte ju z rúry a nechajte na mriežke úplne vychladnúť.

9. Krok

po vychladnutí môžete preliať tortu rozpustenou čokoládou a podľa fantázie dozdobiť.. Možno postačí len posypať práškovým cukrom a dozdobiť s pár čerešňami..

reklama:
UŽITOČNÁ RADA

Keď pečiete piškótové alebo podobné nekysnuté cesto na , ktorý sa pri pečení  zdvihne, vymastite iba spodok formy maslom –

Na suchých stranách sa cesto ľahšie a vyššie zdvihne.

Alebo iba vyložte dno formy papierom na pečenie, potom ho nemusíte mazať olejom – koláč sa nelepí.

 

 

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

201 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.