- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Španielska veterná kocka
Španielska veterná kocka
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 170 g celého maku
- 160 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 lyžice polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Krém:
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 4 lyžice práškového cukru
- Nutella krém:
- 250 g mascaprone
- 200 g Nutella
- Sirup:
- 50 ml kávového likéru
- 50 ml vody
- ďalej potrebujeme :
- 250 g višní
- 150 g sušienok alebo piškót
- 100 ml kávy
- 2 lyžice likéru alebo rumu
- čokoláda na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Všetky prísady musia mať izbovú teplotu. Oddelíme bielok od žĺtkov. V miske si bielka vyšľaháme s cukrom, kým nezískame tuhý sneh. Postupne pridávame žĺtky a vanilkový cukor, pokračujeme v miešaní. Vmiešame mak predtým zmiešaný s práškom do pečiva a kakaom. Nalejte cesto na plech rozmermi 22 x 32 cm vyložený spapierom na pečenie. Piškótu pečieme vo vyhriatej rúre na 170 ° C asi 30 minút.
2. Krok
Krém: V miske vyšľaháme šľahačkovú smotanu s cukrom, kým nezískame šľahačku. Postupne pridávame syr mascarpone.
3. Krok
Nutella krém: Syr mascarpone zmiešajte s nutellou, až kým nezískate homogénny krém.
4. Krok
Piškótu pokropte sirupom pripraveným z 50 ml vody zmiešanej s rovnakým množstvom likéru. Rovnomerne rozotrieme mascarpone krém so šľahačkou.. Višne alebo môžete použiť aj iné ovocie zľahka zatlačíme do krému.. Piškóty alebo iné sušienky namáčame do sirupu zo 100 ml vody zmiešanej s dvoma lyžicami likéru. ukladáme ich na mascarpone krém.. Na piškóty rovnomerne rozotrieme nutellový krém. Pred podávaním necháme koláč v chladničke 3 - 4 hodiny alebo aj cez noc.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
797 videní