- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Domáce slivkové knedle v makovom kožúšku
Domáce slivkové knedle v makovom kožúšku
- Kusov: 40
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Cesto:
- 1 kg uvarených zemiakov v šupe
- 1 lyžica rozpusteného masla
- 400 g hrubej múky
- 1 vajce
- štipka soli
- 15 - 20 sliviek
- škorica
- trochu cukru
- Kožuch:
- mletý mak
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Vymiesime cesto z 1 kg na jemno nastrúhaných varených zemiakov, lyžice rozpusteného masla, 400 g múky, 1 vajca a trochu soli. (Je dôležité nechať zemiaky pred prácou s ingredienciami vychladnúť.)
2. Krok
Potom cesto nechajte 15 minút odpočívať. Medzitým umyjeme, nakrájame slivky na polovice a odstránime z nich kôstky. V malej miske zmiešajte podľa chuti kryštálový cukor s mletou škoricou.
3. Krok
Naše odpočinuté cesto sa vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a rozrežeme ich na štvorce 6 × 6 cm. Do stredu štvorcov poukladajte polovice sliviek, a a zvrchu ich posypte lyžicou škoricového cukru.. Zabalíme ich do cesta a sformujeme do knedlíku.. Kto má rád môže si ich preliať rozpusteným maslom..
4. Krok
Varíme ich v mierne odolenej vriacej vode ..keď vyplávajú na povrch povaríme ešte 3 minúty.. Potom ich scedíme a obalíme v zmesi mletého maku a práškového cukru..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
949 videní