- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Jahodovo jogurtová torta
Jahodovo jogurtová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- Maslo a múka na vymastenie formy
- 180 g polohrubej múky
- 6 vajec
- 180 g práškového cukru
- Jogurtovo jahodový krém:
- 25 g želatíny
- 55 ml vody
- 500 g jahôd
- 125 g cukru
- 400 g bieleho jogurtu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 200 ml smotany na šľahanie
- 4 lyžice jahodového džemu
- Na ozdobu:
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica cukru
- 1 stužovač šľahačky
- jahody
Postup prípravy
1. Krok
Rúru vyhrejeme na 170 ° C. Odnímateľnú formu na tortu s priemerom 24 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou (prebytočný obsah otrasieme).
2. Krok
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Vložte bielká do chladničky. Vo veľkej mise rozšľahajte žĺtky s cukrom. Hmota by mala zbelieť, stať sa nadýchanou a získať jednotnú konzistenciu.
3. Krok
Na sladkú žĺtkovú hmotu preosejeme múku a premiešame. Bielky vyšľaháme a primiešame k žĺtkovej zmesi s múkou .
4. Krok
Výsledné piškótové cesto dajte do pripravenej formy. Pečte 20-25 minút. Po upečení necháme vo forme mierne vychladnúť, potom vyberieme z formy, necháme na mriežke vychladnúť úplne a rozrežeme na 2 časti.
5. Krok
Pokiaľ ide o jogurtový krém, vložte želatínu do malého hrnčeka a zalejte pitnou vodou. Nechajte pôsobiť 10-20 minút. Polovicu jahôd nasekáme v mixéri a na pyré. Podľa potreby pretrite cez sitko. Zvyšok jahôd nakrájajte na plátky.
6. Krok
Do jahodového pyré pridajte cukor, jogurt a citrónovú šťavu. Želatínu premiešajte a rozpustite na miernom ohni. Nalejte do jahodového pyré a premiešajte. Vložte do chladničky na 10-15 minút (hmota by mala začať tuhnúť, ale nie úplne !).
7. Krok
Smotanu vyšľaháme šľahačom a pridáme k stužujúcej jahodovo-jogurtovej hmote. Pridajte zvyšné plátky jahôd a jemne premiešajte silikónovou stierkou. Krém je pripravený.
8. Krok
Jednu piškótu dáme do rozdelenej formy a potrieme polovicou džemu. Pridajte druhú piškótu a tiež potrite džemom. Nalejte plnku na vrchnú piškótu a zarovnajte ju .. Jogurtový koláč prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 6 hodín do chladničky.
9. Krok
Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom a so stužovačom .Jahody nakrájajte na polovice. Odstráňte steny formy, jogurtový koláč preneste na veľký tanier. Ozdobíme šľahačkou a jahodami. Pred podávaním dajte do chladničky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
597 videní