- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Svieža čokoládová piškóta
Svieža čokoládová piškóta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 6 vajec
- 200 g práškového cukru
- 150 g polohrubej múky
- 3 - 6 lyžíc kakaa (závisí to od intezity)
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička prášku do pečiva (zarovnaná)
Postup prípravy
1. Krok
V hlbokej mise rozšľaháme pomocou šľahača vajíčka, soľ a cukor - 5 minút. V krajnom prípade bude stačiť metla, ale majte na pamäti, že budete musieť šľahať hmotu dvakrát tak dlho. Vaječná zmes by sa mala výrazne nadvihnúť a speniť.
2. Krok
Múku, prášok do pečiva a kakao sa zmiešajte v ďalšej miske. V niekoľkých krokoch sa suchá zmes vmieša do vaječnej zmesi. Suroviny zmiešajte a vytvorte nadýchané čokoládové cesto...
3. Krok
Počas procesu miešania výsledná vzdušnosť mierne ustúpi. Nebojte sa piškóta bude ľahká..
4. Krok
teraz si vyhrejeme rúru.. Dno formy 24 priemer alebo 23 x 23 vymastíme olejom alebo pokryjeme papierom na pečenie. Dôležitý bod je , aby ste boky nepotierali... Je to preto aby piškóta aj na krajoch bola rovnako vysoká.. keď by ste vymastili aj kraje formy kraje by sa nezdvihli..
5. Krok
Pečieme ju vo vyhratej rúre na 180°C 30 - 35 minút.. Potom vypneme rúru a necháme formu v rúre chladnúť pri otvorených dvierkach 10 - 20 minút.. Potom vyberieme z rúry a aj z formy a necháme úplne vychladnúť.
6. Krok
Použijeme na torty ..Plnky podľa vašej chuti..
Priemerné hodnotenie receptu
(2.3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2891 videní