- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Pochúťkový uhorkový šalát
Pochúťkový uhorkový šalát
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g čerstvých uhoriek
- 3 papriky
- 1 štipľavá paprička
- 5 ks zelerových stoniek
- 1 lyžica horčicových semienok
- 2 cibule
- 50 ml octu
- 50 g cukru
- 1 lyžica soli
- 100 ml vody
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si potrebné suroviny. Umyla som zeleninu. Cibuľu ošúpeme a zbavíme jadierok papriku. Zo stoniek zeleru som odstránila hrubé vlákna.
2. Krok
Nastrúhame na hrubom strúhadle uhorky.. Môžete tiež nastrúhať uhorky na plátky alebo kolieska.. Zeleninu môžete nakrájať na akýkoľvek tvar a veľkosť.
3. Krok
Papriky, feferónky a stonkový zeler nakrájame na prúžky. Cibuľu nakrájame na malé kocky.
4. Krok
Premiešame zeleninu, posypeme ju soľou a premiešame. Nechajte pôsobiť cez noc, kým sa šťava neuvoľní. Potom dáme zeleninu na sito, takže prebytočná tekutina odtečie. Zeleninu môžete zľahka stlačiť, aby ste sa zbavili prebytočnej šťavy..
5. Krok
Panvicu zahrejeme a pridáme horčičné semienka. Nalejeme do nej vodu, ocot a cukor. Marinádu privedieme k varu.
6. Krok
Pripravenú zeleninu pridáme do octovo-karamelovej marinády a premiešame.. Dusíme 10 minút, prikryjeme ju pokrievkou a občas premiešame.
7. Krok
Horúcu zmes ešte dochutíme a preložíme do pripravených sterilných pohárov a uzavrieme viečkami. Ak pripravujete výrobok na dlhodobé skladovanie, kvôli spoľahlivosti je možné šalát sterilizovať v pare na 10 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
954 videní