Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Talianske cesto na cestoviny

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Talianske cesto na cestoviny.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
vilkin.pro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 20min
reklama:

Suroviny

  • 1 šálka semolínovej múky (môžete použiť aj hrubú múku
  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica oleja
  • soľ podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Aby ste ochutnali pravé talianske „cestoviny“, nemusíte ísť do Talianska ..Vypracujte si doma cesto len zo štyroch surovín a potom vytvarujte do požadovaného tvaru. Nič neprekoná čerstvé cestoviny. Môžu sa stať základom pre obrovské množstvo jedál. Existuje mnoho receptov na výrobu cesta na cestoviny, ale začnite tým najľahším na pochopenie postupu, pretože miesenie tohto tuhého cesta nie je také jednoduché, ako sa zdá.

2. Krok

Pripravte si ingrediencie. Na cestoviny sa tradične používa olivový olej. Miesenie cesta môžete dať do pekárne alebo kuchynského robotua, ale talianske babičky miesia vždy ručne, pričom do výroby cestovín vkladajú srdce a dušu.

3. Krok

Múku preosejeme do hlbokej misky a zmiešame so soľou. Pridajte vajíčka a potom olej...

4. Krok

Začnite miesiť cesto. Nie je to najľahší proces, pretože je veľmi tuhé a dokonca suchý, takže možno budete chcieť pridať tekutinu.

5. Krok

Neponáhľajte sa s tým, pokračujte v miesení cesta a postupne múka absorbuje olej a vajcia, zvlhčí sa a bude sa ľahšie miesiť. Ak je miesenie v miske nepohodlné, preneste cesto na dosku a dokončite na ňom miesenie. Verí sa, že správne cesto na cestoviny sa miesi asi 20 minút.

6. Krok

V dôsledku toho by ste mali získať hladké, nelepivé cesto. Zabaľte ho do plastového obalu a nechajte 50 minút odpočívať pri izbovej teplote. Po „oddychu“ cesto znova vymiesime. Cítiš to? Stalo sa viac plastickým a nie je tak tuhé..

7. Krok

Potom sa cesto môže rozvaľkať valčekom alebo špeciálnym zariadením a potom nakrájať napríklad na rezance alebo špagety. Potom sa musia cestoviny usušiť, ponechané na doske, posypané múkou, bez toho, aby boli čímkoľvek pokryté. Teraz môžete uvariť cestoviny vo veľkom množstve vriacej osolenej vody. Varia sa asi 2 minúty.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1327 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.