- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Plnené patizóny
Plnené patizóny
- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 5 ks menších mladých patizónov
- 100 g tvrdého syra
- trochu kôpru alebo petržlenovej vňate
- 1 cibuľa
- 400 g mletého mäsa
- mleté čierne korenie
- majoránka
- soľ
- štipka muškátového orieška
- 3 lyžice oleja
- 2 strúčiky cesnaku
Postup prípravy
1. Krok
Patizóny opláchneme vo vlažnej vode.. Odrežeme z nich vrchy ako klobúčiky a vyberieme dužinu a semienka..
2. Krok
Nastrúhame syr, vňať alebo kôpor na drobno nasekáme a cibuľu nakrájame na malé kocky..
3. Krok
Syr , cibuľu bylinky a korenie spolu s pretlačeným cesnakom chuti premiešame s mletým mäsom a podľa vašej chuti ochutíme.
4. Krok
Na pekáčik si dáme olej ktorý rozotrieme a pokladáme patizónové hrnčeky..Naplníme ich mäsovou plnkou , a prikryjeme vrchnáčikom..
5. Krok
Vrchnáčiky potrieme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 200°C..Pečieme ich asi 40 minút.
Plnený patizón je krásne a neobvyklé jedlo. K mletému mäsu môžete pridať ryžu guľatu Mánya alebo strúhané zemiaky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
904 videní