- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Tiramisu tartaletky
Tiramisu tartaletky
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Mascarpone krém:
- 500 g mascarpone
- 600 g smotany na šľahanie
- 300 g jemného tvarohu
- 2 vanikové cukre
- 125 g práškového cukru
- 3 šľahačkové stužovače
- Espresso krém:
- 500 g základného mascarpone krému
- 1 silné espresso
- 2 lyžice nesca kávy(prášku)
- Čokoládový krém:
- 500 g základného mascarpone krému
- 50 g tmavej čokolády
- 1 - 2 lyžice kakaa
- Okrem toho potrebujete:
- 1 balík dlhých piškót
- kakao na posypanie
- čokoláda alebo kávový prášok na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Zatiaľ čo klasické recepty na tiramisu sú pripravené zo surových vajec, zaobídeme sa bez tohto variantu vrstveného dezertu a spoliehame sa na 4 základné suroviny: mascarpone, jemný tvaroh, smotanu, cukor. Táto zmes je základom pre všetky tri krémy a má hmotnosť približne 1 500 g. Môžete ním naplniť buď 24 cm tortu tiramisu alebo asi 10 malých tortičiek , každý s priemerom približne 8 cm.
2. Krok
Na základný krém najskôr dajte mascarpone do veľkej misy a pridajte poriadny dúšok smotany na šľahanie. Ručným mixérom vyšľaháme mascarpone do hladka a odložíme na chvíľu bokom. V druhej miske urobíte to isté s tvarohom. Zvyšok krému nalejte do tretej misky a šľahajte asi 1 minútu. Potom pridajte vanilkový cukor a smotanový stužovač a celé to šľahajte ďalšiu minútu. Teraz pridajte šľahačku k mascarpone a všetko miešajte, kým zmes naberie malý objem. Buďte však opatrní: ak šľaháte príliš dlho, získate maslo. Teraz pridajte tvaroh a cukor a všetko dobre premiešajte. Vaša hmota by teraz mala byť krémová, ľahká a vzdušná a bez viditeľných kryštálov cukru.
3. Krok
Teraz rovnomerne rozdelte krém do 3 misiek. Jeden z nich, vanilkový krém, zostáva nezmenený a je už pripravený. Na espresso krém pripravíte silné espresso a rozpustíte v ňom aj lyžičky rozpustného kávového prášku. V tejto vrstve tak získame super plnú a silnú chuť kávy. Nalejte kávovú zmes do jednej časti mascarpone krému a dobre premiešajte.. Krém bude príjemný a nadýchaný.
4. Krok
Na čokoládový krém rozpustite 50 g tmavej čokolády v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli a nechajte trochu vychladnúť. Vezmite si druhú misku s mascarpone krémom. Do rozpustenej čokolády pridajte 1 až 2 polievkové lyžice kakaového prášku, podľa toho, ako silný čokoládový krém chcete. Zmes premiešajte do hladka, potom ju vmiešajte do druhého krému . Ak je čokoládový krém rovnomerne premiešaný vaša lahodná trojica je pripravená na vrstvenie.
5. Krok
Na zloženie tartaletiek potrebujete buď malé, vysoké kruhové vykrajovačky alebo tortové formy v príslušných veľkostiach. Vyberte piškótyz obalu a skráťte ich na požadovanú výšku. Ďalšou výhodou skrátenia je, že piškóty teraz stoja samy o sebe, čo vám uľahčuje zostavovanie dezertu... Dajte ich dookola, cukrovou stranou von.
6. Krok
Teraz položte na dno každej tartaletky odrezané konce piškót, kým nie je dno úplne zakryté. Čokoládovým krémom naplňte tretinu výsledného vnútorného priestoru. Uhladíme ho malou lyžičkou a druhú tretinu naplníme espresso krémom. Celé to doplňte porciou vanilkového krému a váš tiramisu dezert je pripravený.
7. Krok
Dozdobiť ho môžete podľa vašej fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
623 videní