- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kolac
- Hrozienkový koláč
Hrozienkový koláč
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 7 bielkov
- 7 žĺtkov
- 160g cukor kryštálový
- 1 vanilkový cukor
- 150g múka hladká
- 40g maslo
- 100g hrozienka
- citrónová kôra
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Hrozienka namočíme do vody. Bielka oddelíme a vyšľaháme tuhý sneh.
2. Krok
žĺtka vymiešame s cukrom pridáme vanilkový cukor, zmäknuté maslo, štipku soli a nastrúhanú kôru s citróna. Nakoniec už len zľahka primiešame múku, vyžmýkané hrozienka a sneh z bielkov
3. Krok
Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C asi na 30-40 minút. Záleží od veľkosti formy. Či je buchta upečená vyskúšame klasicky špajdlou.
4. Krok
Po upečení necháme trochu vychladnúť vo forme, potom preklopíme a pocukrujeme.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7006 videní