- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Broskyňový koláč s mrveničkou
Broskyňový koláč s mrveničkou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 150 g margarínu
- 150 g práškového cukru
- 5 vajec
- 1 vanilkový cukor
- šťava a kôra z polovice citróna
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 600 g broskýň
- Mrvenička:
- 100 g masla
- 75 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150 g polohrubej múky
Postup prípravy
1. Krok
Margarín izbovej teploty miešajte s cukrom, kým sa takmer všetok cukor nerozpustí. Pridajte po jednom vajíčku a vanilkový cukor, šťavu a citrónovú kôru. Nakoniec pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre premiešajte na hladkú zmes. Cesto rozotrieme do vymasteného a múkou vysypaného plechu s rozmermi 32 × 22 cm.
2. Krok
Na cesto poukladáme odkôstkované nakrájané broskyne..
3. Krok
Mrveničku pripravíme tak, že vidličkou vymiešame maslo izbovej teploty s cukrom, vanilkovým cukrom a s múkou.. Mrveničku rozmrvíme na broskyne.. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 35 - 40 minút do zlatista.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1150 videní