- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Pudingové kocky s kyslou smotanou
Pudingové kocky s kyslou smotanou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Pudingová vrstva:
- 2 vanilkové pudingy
- 6 lyžíc cukru
- 800 ml mlieka
- Cesto:
- 6 vajec
- 180 g práškového cukru
- 1 dcl mlieka
- 1/2 dcl oleja
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- 2 lyžice kakaa
- Na vrch:
- 2 veľké kyslé smotany 900 g
- 5 lyžíc práškového cukru
- mletá škorica alebo kakao na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Pudingový prášok zmiešame vo väčšej panvici s cukrom a trochou mlieka, potom prilejeme zvyšné mlieko a za stáleho miešania z neho na miernom ohni uvaríme puding. Nechajte vychladnúť
2. Krok
Na cesto vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pridajte mlieko a olej. Múka sa premieša s práškom do pečiva, preoseje, pridá sa soľ, potom sa všetko vmieša do vaječnej hmoty. Bielka vyšľaháme do tuhej peny, ku ktorej pridáme aj citrónovú šťavu. Penu jemne zamiešajte do cesta. Polovicu cesta vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (27 x 38 ) . Do druhej polovice vmiešajte preosiaty kakaový prášok, zalejte ním svetlú hmotou a vidličkou vytvorte mramorový vzor ..Puding, ktorý medzitým vychladol vhadzujeme do cesta čajovou lyžičkou cik cak.. Koláč najskôr pečieme predhriatej rúre na 200 °C 5 minút, potom znížte teplotu na 180°C a pečieme 30 minút.
3. Krok
Kyslú smotanu vymiešame do hladka s práškovým cukrom. Vylejeme na horúci koláč vytiahnutý z rúry a vrch uhladíme. Nechajte úplne vychladnúť a potom dajte do chladničky na 3-4 hodiny. Vrch môžete posypať škoricou alebo kakaom, nakrájame na kocky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2612 videní