- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Huricane roláda s mascarpone krémom
Huricane roláda s mascarpone krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 60 g mlieka
- 60 g oleja
- 100 g práškového cukru
- 5 vajec
- 110 g hladkej múky
- štipka soli
- 1 lyžica kakaa
- 2 lyžice vriacej vody
- Krém:
- 250 g mascarpone
- 100 ml smotany na šľahanie
- 50 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Príprava piškóty : V miske zmiešajte mlieko ,olej a 20 g cukru. Premiešame. Pridáme preosiatu múku a vymiesime homogénne cesto. Pridajte k nemu 4 žĺtky a 1 celé vajíčko. Miešajte do hladka.
2. Krok
Kakaový prášok zalejte vriacou vodou a vymiešajte do hladka..
3. Krok
Vyšľahajte 4 bielka s 80 g cukru do tuha..
4. Krok
Sneh spojíme s cestom a stierkou jemne vmiešame zdola nahor, až kým nebude cesto hladké. Zároveň sa snažíme z hmoty vytlačiť čo najmenej vzduchových bublín.
5. Krok
200 g výsledného cesta prelejte do samostatnej misky a pridajte do nej kakaovú hmotu. Jemne premiešajte.
6. Krok
Plech prikryte papierom na pečenie. Nalejte naň bledé cesto a uhlaďte ho. Nalejte čokoládové cesto na vrch čo najrovnomernejšie, vezmite vidličku a nakreslite mriežku tak, že ju ponoríte na úplné dno plechu.
7. Krok
Piškótu pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 160°C. Potom zvýšime ohrev na 180°C stupňov a pečieme ďalších 10 minút. Hotovú piškótu preklopte na pocukrovanú čistú utierku a opatrne stiahnite papier na pečenie. Potom piškótu zviňte do rolády a nechajte úplne vychladnúť..
8. Krok
Na krém zmiešajte studenú smotanu a mascarpone a šľahajte dohladka. Na samom konci šľahania pridajte práškový cukor.
9. Krok
Keď piškóta úplne vychladne natrieme ju s mascarpone krémom a nazad pevne zrolujeme..
10. Krok
Hotovú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme ešte na 3 - 4 hodiny do chladničky.. Potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
519 videní