- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bezlepkové
- Bezlepkové cesto na pizzu
Bezlepkové cesto na pizzu
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 150 g ryžovej múky
- 150 g kukuričnej múky
- 250 ml vody
- 1 sušené droždie
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice olivového oleja
Postup prípravy
1. Krok
Cukor, soľ a droždie pridajte do teplej vody (37-40 ° С). Premiešajte lyžičkou, kým sa úplne nerozpustí.
2. Krok
Pridajte lyžicu oleja a dôkladne premiešajte. Pridajte ryžovú múku a vymiešajte do hladka.
3. Krok
Počas miesenia cesta potom postupne pridávajte kukuričnú múku. Cesto v porovnaní s cestom vyrobeným z múky s lepkom nie je elastické a nedrží tvar, ako keby sa rozpadávalo. Malo by to tak byť. Hlavne by nemalo byť suché.
4. Krok
Cesto miesime 10 minút. Potom si ruky, dno a boky misy potrieme olejom, aby sa cesto nelepilo. Cesto zozbierajte do gule..
5. Krok
Cesto prikryte fóliou alebo utierkou a dajte na teplé miesto na 1-1,5 hodiny. Aby bolo cesto úspešné, musí byť na teplom mieste Z tohto množstva cesta môžete vyrobiť 2 stredne veľké pizze.
6. Krok
Cesto je veľmi krehké, takže je lepšie ho roztlačiť na plech rukami. Nezabudnite plech alebo papier na pečenie vymastiť. Pred vložením pizze do rúry nechajte pizzu pol hodiny kysnúť. Vďaka tomu bude cesto nadýchanejšie. Nastavenie teploty je rovnaké ako pre tradičnom ceste na pizzu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1237 videní