- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Jablkový džús
Jablkový džús
- Kusov: 1
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 3 kg jabĺk
- 3 - 5 lyžíc cukru
- 1/2 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej
Postup prípravy
1. Krok
Jablká opláchneme, vykrojíme jadrovníky a poškodené miesta.
2. Krok
Vytlačte jablkovú šťavu pomocou odšťavovača. Šťavu niekoľkokrát preceďte cez gázu.
3. Krok
Nalejte jablkový džús do hrnca. Pridajte kyselinu citrónovú. Nechajte 5 minút odstáť, aby všetka jablková dužina vystúpila na povrch. Jemne ju vyberte lyžičkou. Je v poriadku, ak nemôžete pozbierať všetku dužinu, môžete ju potom scediť...
4. Krok
Potom zahrievajte jablkový džús na miernom ohni. Pridajte cukor. Varte, kým sa cukor nerozpustí.
5. Krok
Necháme džús vychladnúť a potom ho opäť scedíme cez gázu alebo cez husté sitko..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4617 videní