- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkové dukáty
Jablkové dukáty
- Kusov: 9
- Porcií: 9
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 jablká
- 200 g tvarohu
- 100 ml oleja
- 80 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 10 karamelových mäkkých cukríkov (Krowky)
- Na posypanie :
- škoricový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Jablká najskôr umyte, zbavte jadrovníka (v prípade potreby ošúpte) a nakrájajte na malé kúsky.
2. Krok
Potom nakrájajte na malé kúsky aj karamelové cukríky.
3. Krok
Teraz zmiešajte tvaroh, olej, vanilkový cukor a práškový cukor. Potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.
4. Krok
Teraz rukami vmiešajte kúsky jabĺk a karamelky. Poznámka: Kúsky karamelu sa počas pečenia roztopia na plechu. Ak to nechcete, mali by ste dukátiky položiť pár kúskov karameliek alebo ich úplne vynechať.
5. Krok
Teraz predhrejte rúru na približne 180 ° C a plech vyložte papierom na pečenie. Potom z cesta tvarujte približne rovnako veľké dukáty (bochníky) (v prípade potreby si trochu navlhčite ruky)a s rozostupmi ich ukladajte na plech.. Pečieme ich vo vyhriatej rúre asi 25 minút..
6. Krok
Tesne pred dopečením si pripravíme na plytký tanier kryštálový cukor so škoricovým a upečené horúce dukátiky v tejto cukrovej zmesi obaľujeme..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
936 videní