- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Špenátová roláda
Špenátová roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 200 g kyslej smotany
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 4 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 4 polievkové lyžice špenátu mrazeného
- 2 lyžice oleja
- štipka soli
- 500 g feta syru
- 400 g Ricotta
- 250 g Šunky na plátky
- 100 g strúhaného syra
Postup prípravy
1. Krok
Rozmrazte špenát v trochou vody a zohrejte ho. Stiahnite ho zo sporáka a nechajte vychladnúť.
2. Krok
Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 ° C.
3. Krok
Vaječné žĺtky vymiešame s kyslou smotanou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame. Potom primiešame múku s kypriacim práškom a soľou a vmiešame do kyslej smotany. Nakoniec zmiešame so špenátom.
4. Krok
Špenátové cestos rovnomerne rozotrieme na plech, aby pokryl plochu papiera približne 37x34 cm. Pečte v rúre asi 15 minút. Keď sa cesto zmení na svetlo zlatú farbu, vyberte ho z rúry.
5. Krok
Cesto prikryjeme vlhkou utierkou a vyklopíme z plechu. Opatrne odlepte papier na pečenie a pomocou vlhkej utierky ho pozdĺžne zrolujte. Zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.
6. Krok
Potom roládu opäť opatrne rozviňte. Rozmixujte fetu a premiešajte ju s ricottou. Polovicu rozotrieme na vnútornú stranu rolády a uhladíme. Navrch rozložte plátky šunky..
7. Krok
Potom roládu znova zrolujte (ale teraz bez kuchynskej utierky). Potrieme zvyškom zmesi feta a ricotta a posypeme strúhaným syrom. Pred podávaním nechajte vychladiť aspoň 2 hodiny (najlepšie cez noc).
Špenátovú roládu môžete spestriť nasekanými vlašskými orechmi alebo pestom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
446 videní