- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Rožky s kyslou smotanou
Rožky s kyslou smotanou
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 200 g kyslej smotany
- 200 g margarínu
- štipka soli
- na plnenie :
- džem
- Na posypanie :
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Vezmite hlbokú misku. Do nej preosejeme múku. Pridajte soľ a dobre premiešajte. Do tohto receptu sa do cesta nepridáva cukor, pretože džem a práškový cukor s ktorým sú rožky posypané budú dostatočne sladké. Ak však inak nedáte , pridajte aj lyžicu práškového cukru do cesta , no naozaj nemusíte.
2. Krok
Vezmite margarín priamo z chladničky. Nakrájajte na kocky a pridajte k múke.
3. Krok
Múku a margarín rozdrvte rukami, vytvorte mrveničku. Potom do nej pridáme kyslú smotanu. Cesto opäť premiesime rukami. Nie je potrebné ho dlho miesiť- akonáhle sa ingrediencie zmiešajú a cesto sa dá zmiesiť do hrudky, prestaňte miesiť. Cesto dajte do chladničky na 10 minút.
4. Krok
Potom ho vyberte, a rozdeľte na 4 časti. Stôl poprášime múkou a cesto na ňom rozvaľkáme do kruhu. Hrúbka vrstvy je asi 2 mm.
5. Krok
kruh rozrežeme na 12 segmentov..
6. Krok
Na širšiu časť každého segmentu položte polovicu čajovej lyžičky džemu. Ak džem nie je veľmi hustý, potom vám odporúčam posypať ho škrobom.
7. Krok
Začnite od širšej časti, kde je plnka, stočte segment cesta do rožka. Výsledkom je úhľadný rožok. Rovnakým spôsobom urobte všetky.
8. Krok
Plech na pečenie, mám veľkosť 30 * 40 cm, prikryjeme papierom na pečenie. Položte naň rožky.
9. Krok
Predhrejte rúru na 180 ° C. Rožky pečieme 30 - 40 minút do zlatista. Majte na pamäti, že každá rúra je iná. Teploty a časy varenia sa môžu líšiť od tých, ktoré sú uvedené v recepte.
10. Krok
Hotové rožky ochlaďte a potom bohato posypte práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
926 videní