- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- grilovačka
- Ražničí marinované v majonéze a cibuli
Ražničí marinované v majonéze a cibuli
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 2500 g bravčového mäsa (plece alebo krkovička)
- 150 g majonézy
- 2 cibule
- soľ podľa chuti
- zmes korenia
- grilovacie korenie
Postup prípravy
1. Krok
Bravčová krkovička je ideálna pre špíz, je stredne mastná a špíz z nej je mäkký a šťavnatý.
2. Krok
Mäso opláchnite pod tečúcou studenou vodou, osušte ho obrúskami a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Ak sú kusy veľmi veľké, potom bude špíz ťažké prepiecť, pretože majonéza na drevenom uhlí začne veľmi rýchlo horieť. Ak sú kusy príliš malé, hrozí že bude mäso vysušené . Približnú veľkosť kúskov väčšinou robím 4-5 cm
3. Krok
Pripravte marinádu. V hlbokej miske zmiešajte majonézu, mletú papriku a trochu soli. Pridávam aj hotové korenie na kebab. So soľou opatrne preto ju pridávajte postupne, aby ste neskončili s príliš slanou marinádou.
4. Krok
Všetko veľmi dobre premiešajte, kým sa soľ nerozpustí.
5. Krok
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu a mäso pošlite do hlbokej misy alebo hrnca.
6. Krok
Dôkladne premiešajte a rukou stlačte cibuľu, aby cibuľa uvolnila šťavu..
7. Krok
Pridajte majonézovú marinádu a znova dôkladne premiešajte. Mäso prikryte potravinovou fóliou a dajte do chladničky na niekoľko hodín. Obvykle to nechám cez noc.
8. Krok
Na druhý deň rozpálime gril .. Mäso napicháme na kovové ihly alebo na špajdle.. Odporúčam špajdle na pár minúť predtým namočiť do studenej vody , aby rýchlo neprehoreli.. Keď mäso napichávame netlačíme ho veľmi k sebe ay sa dobre prepieklo..
9. Krok
Grilujeme do zlatista..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
797 videní