- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Plnené šampiňóny s cuketou a syrom
Plnené šampiňóny s cuketou a syrom
- Kusov: 25
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 400 g šampiňónov
- 120 g tvrdého syra
- 1 kápia
- 0,5 mladej cukety
- 1 paradajka
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- talianske bylinky
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Huby opláchnite tečúcou vodou. Odrežte poškodené časti .Huby položte na utierku, aby absorbovala prebytočnú tekutinu. Nechajte osušiť 15-20 minút. Huby je dôležité dobre vysušiť, inak po nasiaknutí vodou stanú vodnaté.
2. Krok
Opatrne vyrežte hlúbik a zvnútra vydlabte časť hubovej dužiny, čím sa rozšíri plniaca dutina. Hlúbiky a veľké kusy nakrájajte nožom.
3. Krok
Na panvicu dajte trochu oleja a na strednom ohni osmažte nakrájané hlúbiky s dužinou , kým sa neodparí voda..
4. Krok
Ošúpte a opláchnite zeleninu. Odstráňte semená z cukety. Nakrájajte na malé kocky. Skúste všetko nakrájať rovnakú veľkosť, aby bola plnka rovnomernejšia.
5. Krok
Rúru predhrejte na 200°C. Na jemnom strúhadle nastrúhajte syr a cesnak. Osmažené huby, syr, cesnak pridáme k zelenine, trochu osolíme a pridáme korenie.
6. Krok
Plnku premiešajte a ešte podľa vašej chuti dosoľte..
7. Krok
Huby naplníme plnkou a vložíme do jemne maslom vymasteného pekáčika. V procese pečenia zelenina stratí svoj objem. Aby ste teda neskončili pri „prázdnych“ klobúčikoch, snažte sa do nich vtlačiť čo najviac plnky. Pečieme pri 200°C 15-20 minút. Presný čas závisí od vašej rúry. Hotové šampiňóny pustia šťavu .
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
870 videní