Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zapekané zemiaky so slaninou a syrom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zapekane zemiaky.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 kápia
  • 1 kg zemiakov
  • 1 cuketa
  • 4 paradajky
  • 6 vajec
  • 6 plátkov slaniny
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej
  • Omáčka:
  • 1 cibuľa
  • 100 g tvrdého syra
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica masla
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 2 lyžice hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ošúpané zemiaky nakrájajte na kolieska hrubé asi 3 mm. Ak chcete, povarte ich v osolenej vode asi 3-4 minúty a potom ich vyberte na papierové utierky dierovanou lyžicou, aby absorbovali prebytočnú vlhkosť. ale nemusíte..

2. Krok

Cuketu opláchneme, osušíme papierovými utierkami a tiež nakrájame na plátky hrubé asi 3 až 5 mm. Ak máte mladú cuketu, šupku nemusíte olupovať. Zrelé cukety olúpeme, prekrojíme na polovice, zbavíme jadierok a nakrájame na pol krúžky.

3. Krok

Papriku prekrojíme na polovicu, zbavíme jadierok. Papriku nakrájajte na pásiky, ale môžete aj na väčšie kúsky.

4. Krok

Prúžky slaniny prekrojte na polovicu a zľahka opečte na suchej panvici z oboch strán, kým nezhnednú.

5. Krok

Ako urobiť syrovú omáčku? Pripravte si potrebné ingrediencie. Cibuľu ošúpeme a opláchneme pod studenou vodou. Nakrájajte na malé kocky. Na panvici rozpálime maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu do sklovita .

6. Krok

Cibuľu posypeme múkou a premiešame. Zalejeme smotanou, pridáme strúhaný syr. Varte na miernom ohni za stáleho miešania asi 5 minút do zhustnutia. Nakoniec dochutíme soľou a korením podľa chuti.

7. Krok

Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom. Plátky zemiakov, slaninu a cuketu poukladáme do jednej vrstvy, navrch rozložíme papriku. Ďalší variant. Ak je to žiaduce, položte zeleninu na okraj a striedajte sa navzájom. Navrch rozložíme slaninu a papriku. BOSORKA príchuť do jedálriáni nemusia vôbec pridávať slaninu.

8. Krok

Všetkou zeleninou a slaninou zalejeme pripravenou smotanovo a syrovou omáčkou.

9. Krok

Formu zakryte alobalom a pošlite do rúry predhriatej na 170°C. Pečte 45-50 minút. Podľa rúry zvoľte presný čas a teplotu pečenia.

10. Krok

Ponúknem vynikajúcu možnosť podávania takéhoto zeleninového kastróla. Kým sa pečie, pripravte omeletu. Za týmto účelom vidličkou, soľou a korením mierne vyšľahajte 2-3 vajcia. Na panvici zohrejte rastlinný olej. Zalejeme vaječnou zmesou a opražíme do zlatista z oboch strán ..Omeletu položte na pripravený kastról a ozdobte plátkami čerstvých paradajok.

reklama:

Tento kastról so syrovou omáčkou je možné pripraviť iba zo zemiakov bez pridania cukety a papriky. A naopak, sadu zeleniny je možné zmeniť podľa vášho uváženia. Napríklad pridajte baklažán alebo karfiol, zelenú fazuľku, zelený hrášok.

 

 

1 6.jpg
1000.menu
2 6.jpg
1000.menu
3 6.jpg
1000.menu
4 5.jpg
1000.menu
6 3.jpg
1000.menu

10 1.jpg
1000.menu
7 4.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

524 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.