- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Hroznový koláč s kyslou smotanou
Hroznový koláč s kyslou smotanou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 120 g masla
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 250 g hladkej múky
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- 150 ml mlieka
- 100 g hrozienok
- 300 -400 g bieleho hrozna (najlepšie bez semienok)
- 1 dcl sladkého bieleho vína
- Na vrch :
- 300 ml kyslej smotany
- 50 g cukru
- 1 vanilkový puding
- 3 vajcia
- 1 dcl vína do ktorého namočíme hrozienka
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180 ° C. Na dno plechu dáme papier na pečenie.. 20 x 25 Hrozienka sa namáčajú do vína.
2. Krok
Maslo sa zmieša s cukrami do peny, potom sa po jednom pridávajú vajíčka, mlieko a prášok do pečiva zmiešaný s múkou... Hmotu uhladíme na plech, posypeme scedenými hrozienkami a hroznom.
3. Krok
Kyslú smotanu vymiešame dohladka s cukrom.. vmiešame vajcia a puding a víno.. Zmes vylejeme na cesto a pečieme asi 50 minút.
4. Krok
Vychladnutý koláč podávame nakrájaný na plátky a posypaný práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
545 videní