- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkový koláč s pudingovým krémom
Jablkový koláč s pudingovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Cesto:
- 3 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 1 dcl mlieka
- 1 dcl oleja
- 180 g polohrubej múky
- 0,5 balíka prášku do pečiva
- štipka soli
- Plnka:
- 7 jabĺk
- 100 g hrozienok
- 3 lyžice hnedého cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- Krém:
- 3 dcl mlieka
- 1 vanilkový puding
- 50 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
2 Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky ,potom ich poukladáme na dno tortovej formy s priemerom 18-20 cm.
2. Krok
Ostatné jablká sa pozdĺžne prekrojia na polovicu, vyberieme jadrovník a dáme celé polovice do formy.. aby jablká stáli rovno zrežeme z nich do roviny spodok (Vo forme som mala 6 menších jabĺk). Hrozienka sa zmiešajú s cukrom a škoricou a čajovou lyžičkou sa naplnia jamky kde bol jaderník touto plnkou a potom sa pečú v rúre na 180 ° C 35 minút.
3. Krok
Na cesto vyšľaháme bielky do peny so soľou. Vaječné žĺtky sa zmiešajú s cukrom do peny a potom sa zmiešajú s mliekom, olejom a múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Bielká jemne vmiešame do vaječnej hmoty a cesto sa naleje na predpečené jablká. Pečte asi 35 až 40 minút. (Ak je vrch veľmi začervenaný, prikryte ho alobalom.)
4. Krok
Na krém uvaríme puding v mlieku. Maslo vyšľaháme s cukrami a potom ešte vyšľaháme s vychladnutým pudingom.
5. Krok
Upečený koláč necháme úplne vychladnúť.. Potom ho preklopíme tak že jablká budú na vrchu...na jablká natrieme krém z ktorého si trochu odložíme na zdobenie... ten prenesieme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme vrch koláča a posypeme ho škoricou..
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
320 videní