Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nakladané paradajky s cibuľou v medovej marináde ako skvelá príloha

Nakladaná rajčina a cibuľa
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nakladaná rajčina a cibuľa www.gettyimages.com
reklama:

Vyskúšajte skvelé nakladané paradajky s cibuľou. Zeleninová bomba plná vitamínov. Paradajky obsahujú veľa draslíka, fosforu i ďalších minerálov, sú zdrojom vitamínov skupiny B, predchádza kardiovaskulárnym ochoreniam a posilňujú tiež imunitný systém. Fungujú tiež ako silný antioxidant. Navyše sú dobré na zrak vďaka množstve vitamínu A.

Čo budete potrebovať?

  • 1 kg paradajok
  • 4 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 7 lyžíc oleja
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička pálivej papriky
  • 3 lyžice medu1 lyžička soli

Naložíme zeleninu

Najprv si pripravte zeleninu. Paradajky dobre umyte, osušte a nakrájajte na plátky široké asi jeden milimeter. Pohár vypláchnite jedlou sódou a nechajte uschnúť alebo vytrite dosucha. Pripravené plátky paradajok položte v jednej vrstve na dno pohára, aby bolo rovnomerne pokryté a celé zaplnené zeleninou.

Cibuľu ošúpeme a následne nakrájajte na rovnako hrubé plátky. Potom pomaly rozdeľte jednotlivé vrstvy. Zasypte s nimi paradajky v pohári. Cesnak tiež olúpte a nakrájajte ho na ľubovoľne veľké, ale rovnaké kúsky. Potom ho pridajte na paradajky a cibuľu. Celý postup ešte niekoľkokrát opakujte, kým zaplníte pohár.

Medová marináda

Poslednou vrstvou by mala byť cibuľa. Keď máte pohár plný, nechajte zeleninu chvíľu odpočinúť. Potom začnite pripravovať marinádu. Med vložte do hlbokej šálky alebo do misky a pridajte k nemu olej. Vytlačte do zmesi citrónovú šťavu. Následne pridajte soľ, sušenú bazalku a pálivú papriku. Všetko dôkladne premiešajte.

V poslednej fáze nalejte marinádu na zeleninu v pohári. Snažte sa, aby sa marináda rovnomerne rozprestrela po celom pohári. Potom pohár zavíčkujte a nechajte aspoň hodinu odstáť v chladničke. Potom môžete šalát podávať ako prílohu k akémukoľvek mäsu. Samozrejme môžete zeleninu nechať uležať aj dlhšie, viac sa potom rozvinie jej chuť aj vôňa.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.