- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Zebrovaný koláč
Zebrovaný koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 320 g hladkej múky
- 250 g práškového cukru
- 250 ml kefíru
- 200 g masla
- 3 vajcia
- 1 lyžica kakaa
- 1 lyžica vody
- 1 prášok do pečiva
Postup prípravy
1. Krok
Najprv si pripravte potrebné ingrediencie. Je vhodné, aby mali vajíčka a kefír izbovú teplotu, preto ich vopred vyberte z chladničky.
2. Krok
Vajcia rozbijeme do samostatnej misky a metličkou vymiešame dohladka, postupne pridávame cukor. Nemusíte používať mixér, pretože nepotrebujeme mať nadýchanú hmotu. A tiež je vhodné cesto nešľahať šľahačom, ale miešať..
3. Krok
Roztopte maslo a ochlaďte na izbovú teplotu.
4. Krok
Za stáleho miešania do vaječnej zmesi tenkým prúdom prilejeme rozpustené maslo, potom kefír a premiešame do hladka..
5. Krok
Múku preosejeme s práškom do pečiva a do cesta pridáme po lyžiciach, pričom zakaždým premiešame do hladka.
6. Krok
Mali by ste dostať hladké, tekuté cesto strednej hustoty. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.
7. Krok
Nalejte prevarenú vodu do kakaa a miešajte do hladka.
8. Krok
Do jednej časti cesta nalejeme kakao a miešame do hladka. V prípade potreby môžete do druhej bielej časti pridať vanilkovú príchuť.
9. Krok
Tortovú formu (priemer 20-22 cm) prikryte pergamenom a potrite maslom. Nalejte 2 polievkové lyžice bledého cesta do stredu formy, potom 2 polievkové lyžice tmavého cesta. Striedavo miňte obe cestá.. Aby boli kruhy hladšie, lyžicu je potrebné držať striktne vertikálne.
10. Krok
Na povrchu urobte vzor špáradlom. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 ° C asi na 35-40 minút.
11. Krok
Hotový koláč ochladíme, vyberieme z formy, nakrájame na kúsky a podávame. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
326 videní