- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Krémová tekvicová polievka
Krémová tekvicová polievka
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 500 g maslovej tekvice
- 30 g masla
- 20 g hladkej múky
- 400 ml vody alebo vývaru
- 150 ml mlieka
- 100 ml smotany na šľahanie
- soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Prvým krokom je príprava tekvice. Dobre ju umyte, osušte a prekrojte na polovicu. Lyžičkou povyberajte semienka a časť dužiny, ktorá ich drží. Semená nevyhadzujte, dajú sa sušiť a jesť .
2. Krok
Odrežte kožu z tekvice. Buďte opatrní - je to veľmi ťažké. Bude to pohodlnejšie to urobiť tak, že tekvicu nakrájate na malé kúsky. Tekvicovú dužinu nakrájame na malé kocky.
3. Krok
Do hrnca dáme maslo a rozpustíme ho.. Tekvicu ihneď vložte k maslu do hrnca a premiešajte. Tekvicu opražíme za občasného miešania na miernom ohni asi 10 minút.
4. Krok
Do tekvice nasypeme múku, premiešame a tekvicu ešte asi 2 minúty restujeme s múkou. Po pridaní múky bude polievka hustejšia.
5. Krok
Nalejte horúcu vodu (alebo vývar) a mlieko do hrnca. Premiešame a privedieme k varu.
6. Krok
Potom znížte plameň na minimum, panvicu prikryte pokrievkou a polievku nechajte variť 10-15 minút. Počas tejto doby by mala tekvica zmäknúť.
7. Krok
Keď tekvica zmäkne nalejte smotanu a pridajte aj soľ do polievky. Premiešame a opäť privedieme k varu. Potom odstavíme..
8. Krok
Horúcu polievku zmixujeme tyčovým mixérom. Alebo použite klasický mixér.. Mali by ste dostať homogénnu a stredne hustú polievku.
9. Krok
Polievku ihneď naservírujte na stôl, horúca chutí najlepšie... Môžete posypať jemne opraženými tekvicovými semienkami a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
282 videní