- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Salkové kopčeky
Salkové kopčeky
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 350 g vareného salka
- 300 g hladkej múky
- 150 g masla
- 50 g vlašských orechov
- 2 lyžice kyslej smotany
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Na ozdobu:
- 2 lyžice celého maku
- čokoládová poleva
Postup prípravy
1. Krok
Do misky preosejeme múku. Pridajte mäkké maslo izbovej teploty, kyslú smotanu a prášok do pečiva.
2. Krok
Vymiesime na vláčne elastické cesto. Krehké cesto nemiesite príliš dlho . V prvých chvíľach miesenia je cesto dosť lepkavé, ale ako miesite, keď sa suroviny spoja, cesto zhustne. Nepotrebovala som ďalšiu múku, ale ak sa vám cesto pri miesení veľmi lepí na ruky, môžete pridať 1-2 polievkové lyžice .
3. Krok
Cesto zozbierajte do gule, zabaľte do plastového sáčka a dajte na 45 minút do mrazničky.
4. Krok
Vychladnuté cesto nastrúhame na hrubom strúhadle na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech vložíme na 10-15 minút do rúry predhriatej na 180 ° C a cesto upečieme do zlatista. Časy a teploty sú približné, pozrite sa na svoju rúru. Hotové cesto ochladíme na izbovú teplotu.
5. Krok
Vychladnuté nastrúhané cesto rozmrvíme rukami na hrubú strúhanku.
6. Krok
Potom si nasekáme vlašské orechy.
7. Krok
Výslednú drvinu spojte s vareným kondenzovaným mliekom a nasekanými vlašskými orechmi.
8. Krok
Všetko dôkladne premiešajte. Kondenzované mlieko by sa malo spojiť s mrveničkou a s orechmi..
9. Krok
Výslednú hmotu sformujte do nie príliš vysokých koláčov v tvare kužeľa. Ak sa vám hmota lepí na ruky, ruky si mierne navlhčite vodou. Môžete vytvoriť aj malé guľky..
10. Krok
Vrcholky koláčikov posypte celám makom.. Alebo použite čokoládovú polevu a koláčiky ňou pofŕkajte..
Ak si chcete uľahčiť prácu namiesto prípravy cesta použite maslové sušienky…
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
451 videní