- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palacinky
- Roláda z čokoládových palaciniek
Roláda z čokoládových palaciniek
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Palacinky:
- 2 vajcia
- 400 ml vody
- 2 lyžice cukru
- štipka soli
- 2 lyžičky kakaa
- 160 g hladkej múky
- Plnka:
- 250 g tvarohu
- 2 lyžice kondenzovaného mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 9 lyžíc džemu podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Vložte dve vajíčka do hlbokej misky. Metličkou ich premiešajte.
2. Krok
Nalejte dva poháre vody izbovej teploty, pridajte cukor a soľ, všetko znova premiešajte, kým sa sypké produkty nerozpustia.
3. Krok
Pridajte preosiatu múku a kakaový prášok. Postupne pridávajte múku a ihneď vmiešajte do cesta. Zamerajte sa na skutočnosť, že cesto by malo byť mierne vláčne . Množstvo múky závisí od jej vlastností, zamerajte sa na konzistenciu palacinkového cesta. Cesto nechajte odstáť asi 5-10 minút, znova premiešajte.
4. Krok
Predhrejte panvicu s hrubým nepriľnavým dnom. Aby prvá palacinka nebola hrudkovitá, namažte panvicu silikónovou kefkou rastlinným olejom. Nalejte naberačku cesta, rovnomerne rozložte na dno formy. Pečte na strednom ohni niekoľko sekúnd až minútu.
5. Krok
Otočte palacinku a pečte, kým nie je úplne hotová; bude to trvať o niečo menej času ako prvá strana. Takto upečte palacinky zo všetkého cesta. Palacinky nechajte mierne vychladnúť.
6. Krok
Medzitým si pripravíme plnku vymiešaním tvarohu , kondenzovaného mlieka a vanilkového cukru .. Všetko vyšľaháme do hladka..
7. Krok
Potom si dáme tri palacinky do radu , tak , aby sa vzájomne prekrývali..
8. Krok
Jednu polievkovú lyžicu tvarohového krému naneste rovnomerne na povrch palaciniek a náhodne rozotrite džem. Ja som použila som džem z čiernych ríbezlí. ten trochu rozotrieme..
9. Krok
Okraje palaciniek zvinieme z oboch strán podľa obrázku.
10. Krok
Začnite tesne zakrúcať na jednom konci. Až kým vám nevznikne valček.. Toto urobíme so všetkými palacinkami..
11. Krok
Hotové roládky ozdobte čerstvými bobuľami a posypte práškovým cukrom. Podávajte ihneď alebo nechajte zachladiť...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
326 videní