- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Liaty jablkový koláč
Liaty jablkový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Koláč budeme merať v odmerke na tekutiny..
Suroviny
- 3 vajcia
- 200 ml jemného krupicového cukru
- 200 ml slnečnicového oleja
- 200 ml mlieka
- 500 ml polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- Plnka:
- 1 kg jabĺk
- 4 lyžice cukru
- 2 vanilkové cukre
- 2 lyžičky mletej škorice
Postup prípravy
1. Krok
Ošúpeme a postrúhame jablká a zmiešame s cukrom, škoricou a vanilkovým cukrom. Čím šťavnatejšie jablká, tým lepšie.
2. Krok
Celé vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a penivej hmoty. Potom prilejeme olej a znova pár minút miešame, kým sa všetko pekne nespojí. Potom striedavo prilievame mlieko a múku s práškom do pečiva. Mali by ste dostať 1 liter piškótovej zmesi.
3. Krok
Polovicu piškótovej zmesi nalejeme do olejom vymastenej a múkou vysypanej formy a vložíme do vyhriatej rúry na 180 ° C asi na 10 minút.
4. Krok
Potom vyberte napoly upečený koláč z rúry a rozložte naň jablkovú plnku, všetko zalejte zvyškom piškótovej zmesi, zarovnajte a vráťte do rúry na ďalších 25 minút.
5. Krok
Koláč je hotový, keď získa peknú zlatú farbu.
6. Krok
Koláč vyberieme z rúry, ochladíme, posypeme práškovým cukrom a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4431 videní