- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Antonia jablkový zákusok
Antonia jablkový zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- Piškóta:
- 5 vajec
- 5 lyžíc práškového cukru
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Jablková vrstva:
- 2 kg jabĺk
- 2 citrónové tortové želé
- 3/4 šálky vody
- Pudingová vrstva:
- 600 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 3 lyžice cukru
- 200 g masla
- ďalej potrebujeme:
- 200 dlhých piškót
- 80 g nastrúhanej mliečnej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr s vyšľaháme bielká s cukrom do peny..Potom pridáme po lyžiciach cukor.. K vyšľahaným bielkám pridáme po jednom žĺtka, a potom preosiatu múku s práškom do pečiva..múku vmiešame ručne , stierkou..
2. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie...35 x 25 .. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20 - 25 minút..
3. Krok
Jablkovú vrstvu s pripravíme tak, že najskôr očistíme jablká a nakrájame ich na malé kocky..Môžete ich tiež nastrúhať na hrubom strúhadle..Jablká dáme variť spolu s 3/4 šálky vody ..Podľa potreby pridáme cukor... Nakoniec , keď sa jablká rozvaria pridáme tortové želé pripravené podľa návodu na obale..
4. Krok
Jablkovú hmotu necháme mierne vychladnúť a potom ju rozotrieme na vychladnutú piškótu ..Na jablkovú vrstvu poukladáme pripravené podlhovasté piškóty.
5. Krok
Pripravíme si pudingovú vrstvu.. Dáme variť 300 ml mlieka spolu s cukrom.. do ostatného mlieka vmiešame vanilkové pudingy..keď sa mlieko varí vmiešame pudingovú zmes a uvaríme hustý krém.. Ten necháme úplne vychladnúť..Potom si vyšľaháme maslo izbovej teploty, do ktorého po častiach vmiešame po lyžiciach puding..
6. Krok
Krém rozotrieme na piškóty a zrovnáme.. Na vrch krému nastrúhame mliečnu čokoládu na jemnom strúhadle.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4660 videní