- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Krakowský tvarohový koláč
Krakowský tvarohový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 150 g masla
- 300 g hladkej múky
- 4 vajcia (1 ks do cesta , 2 ks do plnka , 1 ks na potretie)
- 30 ml studenej vody
- 60 g práškového cukru
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 600 g tvarohu
- 100 g cukru
- 1 lyžica škrobu
- 80 g hrozienok
Postup prípravy
1. Krok
Do misky nasypeme preosiatu múku, soľ, práškový cukor, vanilkový cukor. Pridajte mäkké maslo.
2. Krok
Múku, práškový cukor, soľ, vanilkový cukor a maslo vymiešame na mrveničku. Pridajte vajce a ľadovú vodu.
3. Krok
Všetky ingrediencie cesta spojte do hrudky, nemusíte miesiť dlho. Zakryte potravinárskou fóliou a dajte na hodinu do chladničky.
4. Krok
Pripravte si náplň. Vložte tvaroh do misky. Pridajte dve žĺtka a cukor. Tieto ingrediencie vyšľaháme mixérom, kým nebudú hladké, krémové.
5. Krok
Pridajte škrob do tvarohu a premiešajte. Vyšľahajte dve bielka do stabilnej peny. V niekoľkých krokoch pridajte bielkový sneh do tvarohu s cukrom a žĺtkami. Tiež opláchneme hrozienka a pridáme ich do plnky.
6. Krok
Vychladnuté cesto vyberte z chladničky. 1/3 cesta odkrojíme a vrátime do chladu. Zvyšné dve tretiny cesta rozvaľkajte na 0,5 cm. Vložte do formy alebo do menšieho plechu, popichajte vidličkou a pošlite do rúry. Pečieme v rúre pri teplote 175-180°C 10-12 minút.
7. Krok
Potom formu vyberieme z rúry a na cesto nanesieme tvarohovú plnku.
8. Krok
Vyberieme zostávajúce cesto z chladničky , vyvaľkáme ho a nakrájame na pásiky.
9. Krok
Na tvarohovú plnku vyložíme pásiky do tvaru mriežky. Mriežku potom potrieme vyšľahaným vajíčkom..
10. Krok
Koláč potom pošleme do rúry a pečieme pri teplote 175-180°C 30-35 minút. Čas pečenia závisí od vašej rúry.
11. Krok
Hotový krakowský cheesecake vyberte z formy a nechajte niekoľko hodín dobre vychladnúť. Potom nakrájajte a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
345 videní