- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Čokoládový granát
Čokoládový granát
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Krém:
- 100 g masla
- 1/2 čokoládového pudingu v prášku
- 30 g cukru
- 220 ml mlieka
- Krehké cesto:
- 80 g masla
- 50 g práškového cukru
- 120 g hladkej múky
- 1 lyžica vody
- Piškóta:
- 3 vajcia
- 100 g práškového cukru
- štipka soli
- 70 g polohrubej múky
- ďalej potrebujeme:
- 3 lyžice rumu
- 200 g tmavej čokolády
- 30 g kokosového oleja
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Na krém dáme maslo po kúskoch do mixovacej nádoby a necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Na puding vymiešame pudingový prášok s cukrom a 2-3 lyžicami mlieka do hladka. Zvyšné mlieko prevarte. Do mlieka za stáleho miešania pridáme pudingovú zmes a varíme 1 minútu . Čokoládový puding preložíme do misky a prikryjeme priamo potravinovou fóliou. Dáme vychladiť do chladničky.
2. Krok
Na sušienky vymiesime rukami maslo a cukor. Pridáme múku a vodu a vymiesime hladké cesto. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky..
3. Krok
Predhrejte rúru na 180°C Plech vystelieme papierom na pečenie 20 x 25. Na piškótu šľaháme vajíčka s cukrom a soľou asi 3 minúty na najvyššom stupni do peny. Potom vmiešame múku.
4. Krok
Na pripravený plech preložíme piškótové cesto a uhladíme. Pečieme v predhriatej rúre asi 12-15 minút . Rúru nevypínajte.
5. Krok
Ak nechcete piecť piškótu môžete použiť aj ½ zakúpeného tortového korpusu alebo zvyšky z pečenia. Namiesto pečenia koláčikov môžete použiť aj 150 g akýchkoľvek sušienok alebo väčšie okrúhle piškóty.
6. Krok
Medzitým na jemne pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme krehké cesto. vykrojte celkom 12 kruhov (Ø 5 cm) a položte na pripravený plech. Cesto ktoré nám zostalo tiež rozvaľkáme a vkuse upečieme.. Koláčiky pečieme pri rovnakej teplote asi 12 minút . Necháme vychladnúť.
7. Krok
Mäkké maslo vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania po lyžiciach pridávame puding izbovej teploty a pripravíme maslový krém.
8. Krok
Vychladnutú piškótu nahrubo nasekáme do misky , alebo ju natrháme na menšie kusy a sušienkové zvyšky nalámeme. . Pridáme maslový krém a všetko polievkovou lyžicou premiešame tak, aby bolo stále vidieť štruktúru piškóty a zvyšky sušienok. Pridajte rum podľa želania.
9. Krok
12 okrúhlych sušienok položte na kus papiera na pečenie. Plnku rovnomerne rozotrite po toliaroch a zmes natlačte na sušienky a vytvarujte z nej kopec l. Dajte zachladiť do chladničky po dobu 1 hodiny .
10. Krok
Čokoládu nahrubo nasekáme. Takmer dve tretiny čokolády rozpustite v miske nad horúcim vodným kúpeľom . Hrniec odstavíme zo sporáka, do rozpustenej čokolády pridáme zvyšok čokolády a rozpustíme. Nakoniec pridáme kokosový olej.
11. Krok
Polevu rozotrieme na studený granát a necháme zatuhnúť. Ak chcete, poprášte práškovým cukrom. Recept obsahuje 12 šrapnelov.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
816 videní