- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Lieskovcové trojuholníky
Lieskovcové trojuholníky
- Kusov: 60
- Porcií: 60
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 225 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 100 g margarínu
- ďalej:
- 3 lyžice marhuľového džemu
- 150 g margarínu
- 150 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- 3 lyžice vody
- 100 g mletých lieskových orieškov
- 200 g nasekaných lieskových orechov
- Poleva:
- 200 g čokolády
- 5 lyžíc oleja
Postup prípravy
1. Krok
Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce, žĺtok, zmäknutý margarín. Cesto dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.
2. Krok
Pomocou prstov roztlačte cesto na plech, do ktorého ste predtým vložili mastný papier. Na cesto natrieme džem..
3. Krok
Na oheň dáme margarín, cukor, vanilkový cukor a vodu, aby sa všetko roztopilo. Odstavíme z ohňa a vmiešame pomleté a nasekané lieskové orechy. Naneste zmes na cesto a rovnomerne rozložte.
4. Krok
Vložme do prehriatej rúry na 180°C na 20 - 25 minút. Po vychladnutí narežte pásiky rovnakej hrúbky vodorovne a zvisle (4 x 4 cm) a potom každý ešte diagonálne, aby ste získali trojuholníky.
5. Krok
V parnom hrnci rozpustíme čokoládu a trochu oleja. Oba ostré rohy trojuholníka namáčame do rozpustenej čokolády. Potom necháme zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
998 videní