- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tradičné labky s vlašskými orechmi
Tradičné labky s vlašskými orechmi
- Kusov: 70
- Porcií: 70
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 250 g hladkej múky
- 250 g hrubej múky
- 200 g mletých vlašských orechov
- 300 g masla
- štipka soli
- 200 g práškového cukru
- 2 vajcia
- Na obaľovanie :
- 150 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
Postup prípravy
1. Krok
Vyberte maslo z chladničky a nechajte ho pri izbovej teplote, aby trochu zmäklo. Do misy dáme oba druhy múky, mleté vlašské orechy, cukor a soľ. Pridáme vajcia amaslo a vymiesime cesto. Cesto je chrumkavé, najskôr sa bude drobiť, ale zmiešaním tuku a vajec sa pekne spojí . Keď máte cesto vymiesené, zabaľte ho do potravinovej fólie a uložte na pol hodinu, hodinu do chladničky.
2. Krok
Teraz si pripravíme formičky na labky. Z tejto dávky vám vyjde veľa labiek, ja ich pečiem na tri kolá. Každú formu treba vymastiť a vysypať múkou, aby sa cesto nelepilo. Predhrejte rúru na 180°C
3. Krok
Po pol hodine cesto vyberieme z chladničky, odlomíme kúsok a vtlačíme do formy. Zľahka ho zatlačte prstami, aby koláč dostal tvar formy.
4. Krok
Formičky poukladáme na plech (mne sa zmestí 20 labiek) a pečieme 17-20 minút. Dĺžka pečenia závisí od sily vašej rúry, riaďte sa tým, že labky by mali nadobudnúť svetložltú farbu, no stále by mali zostať svetlé.
5. Krok
Ešte treba vybrať teplé labky z formičiek, pozor, opatrne, lebo kovové formičky sú teplé. Labky by mali samé odskakovať z formičiek po klepnutí, ak sa tak nestane pri vyberaní použite nôž. Ak vám labky vychladnú vo forme, s najväčšou pravdepodobnosťou sa pri vyklápaní rozpadnú.
6. Krok
Čerstvo vybraté a teplé labky obalíme v zmesi v práškového a vanilkového cukru. Hotové labky uchovávajte v plechovej alebo sklenenej nádobe na sušienky. Labky sú najchutnejšie po pár dňoch (nikdy nám tak dlho nevydržia).
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
517 videní