- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- vianoce
- Orechové rožky s čokoládou
Orechové rožky s čokoládou
- Kusov: 50
- Porcií: 50
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 280 g hladkej múky
- 50 g mletých vlašských alebo lieskových orechov
- 70 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 2 žĺtky
- 200 g masla
- 100 g tmavej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Múku, mleté vlašské orechy, práškový aj vanilkový cukor, soľ, žĺtky a na kocky nakrájané maslo dáme do misy. Všetko spolu vymiesime hákom... Rýchlymi pohybmi z cesta vytvarujeme knedle, vložíme do fólie a na 60 minút odložíme do chladničky.
2. Krok
Cesto sa rozdelí na dve rovnaké časti a vytvaruje sa do valcov. Valčeky sa rozrežú na 27-27 rovnakých kusov. Na pomúčenej doske formujeme z kúskov cesta malé rožky. Poukladajte ich na dva plechy vyložené papierom na pečenie. Koláčiky sa pečú v dvoch dávkach v rúre predhriatej na 200 °C asi 10 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť.
3. Krok
Medzitým si čokoládu nasekáme a roztopíme nad parou. Konce rožkov namáčame do rozpustenej čokolády a necháme stuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1004 videní