Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Dokonalé linecké pečivo

Linecké
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
meinkeksdesign.deamp;gid=1&pid=1
reklama:
Gluten free raspberry linzer cookies the dusty baker 4.jpg
thedustybaker.com

Recept naň sa riadi pomerom 3 : 2 : 1 + 1.

Na 3 diely hladkej múky prídu 2 diely masla a 1 diel práškového cukru.

Základný recept teda je:

300 g hladkej múky

200 g masla

100 g  práškového cukru

1 žĺtok

7700featured.jpg

Linecké cesto je krehké cesto, a aby bolo naozaj krehké, je potrebné pripraviť ho veľmi rýchlo, zo studeného masla .

Múku premiešajte s cukrom, pridajte na kocky nakrájané studené maslo a končekmi prstov rýchlo vypracujte drobeničku.

Maslo nesmie byť mäkké, inak cesto stratí svoju krehkosť a bude sa drobiť.

Potom pridajte žĺtok a zmieste všetko hladké cesto. Cesto potom zabaľte ho do fólie alebo do sáčka a nechajte v chladničke asi hodinu odpočívať .

Linzer cookie recipe.jpg
prettysimplesweet.com

V starých receptoch na linecké  pomerne často narazíte na mandle , vlašské alebo lieskové oriešky.

Aj my vrelo odporúčame pridať ich aj do receptu .

300 g múky je optimálne nahradiť 50 – 100 g mletými orechmi. A pretože sú mastnejšie ako múka samotná, odoberte na každých 50 g orechov asi 25 g masla.

Ak máte radi klasiku v modernom štýle, nebojte sa aj do lineckého pečiva pridať štipku korenia. Hodí sa jemne strúhaná citrónová kôra, mletá škorica alebo muškátový oriešok, odvážni môžu pridať (hlavne do cesta s orieškami) aj mletý klinček.

1711 linzer pla tzchen.jpg
meinebackbox.de

Dnes je trendy lepiť linecké aj iným džemom ako je ríbezľový , a prečo nie. 

Pamätajte ale na to, že kyslastý džem sladké cesto doplní oveľa lepšie ako super sladký.

A ak chcete zliepať skôr sladkým džemom, rozhodne do cesta nezabudnite pridať spomínanú citrónovú kôru.

A keď už sme pri tom džeme, potierajte vždy polovicu bez dierky a natierajte ju vždy na rubovej strane, teda na tej, na ktorej cesto ležalo na plechu.

511b5282.jpg
www.ziiikocht.at

Pre fajnšmekrov máme ešte jeden tip: Hornú časť najskôr pocukrujte, a potom až prilepte. Džem v srde zostane pekne lesklý a nezakalí sa vlhnúcim cukrom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.