- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Medovníčky s čokoládou
Medovníčky s čokoládou
- Kusov: 50
- Porcií: 50
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Perníkové cesto:
- 500 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 1 perníkový kypriaci prášok
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 150 g medu
- 50 g masla
- 2 vajcia
- 2 lyžice teplej vody
- strúhaná kôra z polovice pomaranča
- čokoládová poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 50 g masla
- 1 lyžica oleja
Postup prípravy
1. Krok
Na miernom ohni rozpustíme med a maslo a necháme mierne vychladnúť. Pridáme vajíčka a všetko dobre vyšľaháme metličkou.
2. Krok
Vo väčšej miske zmiešame múku, cukor, škoricu a perníkový kypriaci prášok. Pridajte zmes medu, masla a vajec, teplú vodu a nastrúhanú pomarančovú kôru a vypracujte hladké cesto.
3. Krok
Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte hodinu v chladničke. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme perníčky požadovaných tvarov.
4. Krok
Medovníky poukladáme na plech pokrytý mastným papierom a pečieme 10-12 minút pri teplote 180°C. Dávajte pozor, aby ste ich nedávali veľmi pri seba , lebo narastú.. Medovníky sú rýchlo upečené. Že sú hotové, uvidíte, keď naberú zlatožltú farbu a sú stále jemné na dotyk.
5. Krok
Upečené perníky vyberte z rúry a nechajte ich aspoň päť minút vychladnúť na plechu, potom ich môžete preložiť na iný plech a nechať úplne vychladnúť.
6. Krok
Vychladnutý perník namáčame do čokoládovej polevy a poukladáme na plech, kým čokoláda nestuhne. Na prípravu čokoládovej polevy roztopte čokoládu spolu s maslom a olejom na miernom ohni.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1463 videní