- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Huspeninka
Huspeninka
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 4:0 hod
- Hotové Za: 4:20 hod
Suroviny
- 1,5 kg bravčových koží (môže byť mix na huspeninu)
- 1 kg bravčového mäsa (koleno)
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 2,5 litra vody
- 2 bobkové listy
- 10 strúčikov cesnaku
- celé čierne a nové korenie po 5 guličiek
- soľ podľa chuti na koniec
Postup prípravy
1. Krok
Koleno a kože zalejeme studenou vodou a necháme 4-5 hodín odstáť.
2. Krok
Potom z namočeného mäsa scedíme všetku vodu. Umyte mrkvu. Ošúpeme ju spolu s cibuľou a vložíme do hrnca vcelku. Pridáme bobkové listy, soľ, korenie podľa chuti a zrnká korenia. Vložíme celé koleno a kože..
3. Krok
Mäso zalejeme studenou vodou tak, aby bolo všetko úplne zaliate tekutinou. Sledujte hladinu vody v hrnci a v prípade potreby pridajte horúcu vodu.
4. Krok
Ak varíte želé mäso v hrnci varte na najmenšom ohni, bez pokrievky, 3-4 hodiny, nie menej. Po skončení varenia všetko mäso vyberieme, trochu ochladíme a zbavíme kostí. Vývar precedíme.
5. Krok
Do misiek dáme najskôr dáme kúsky nakrájaného masa na menšie kúsky a potom ho zalejeme precedeným vývarom.
6. Krok
Misky odložte na chladné miesto aby sa vytvoril rôsol.. Trvá to pár hodín..
7. Krok
Dobre vychladenú huspeninu podávame s nakrájanou cibuľou pokvapkanú s trochou octu..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
629 videní