- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Krémová karfiolová polievka
Krémová karfiolová polievka
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 500 g karfiolu
- 200 g zemiakov
- 100 ml smotana na varenie
- 30 g masla
- 1 cibuľa
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Karfiol rozoberieme na súkvetia a dôkladne opláchneme. Karfiol môžete použiť čerstvý alebo mrazený. Zmrznuté súkvetia rozmrazte a uvoľnenú tekutinu sceďte.
2. Krok
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Čím jemnejšie zemiaky nakrájate, tým rýchlejšie sa uvaria.
3. Krok
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
4. Krok
V hrnci rozpustíme maslo. Pridajte cibuľu a duste na miernom ohni do mäkka, asi 7-8 minút.
5. Krok
Do hrnca pridáme zemiaky a karfiol. Nalejte horúcu vodu tak, aby úplne pokrývala zeleninu. Všetko osolíme a okoreníme. Priveďte vodu do varu a polievku varte na miernom ohni 20-25 minút, kým zelenina nezmäkne.
6. Krok
Vývar sceďte, nechajte len 200-250 ml, ten je potrebný na reguláciu hustoty polievky.
7. Krok
Zeleninu vyšľaháme ponorným mixérom do hladkého krému postupne prilievame zvyšný vývar, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.
8. Krok
Prilejeme smotanu. Vráťte hrniec na mierny oheň a za občasného miešania polievku zohrievajte asi 2-3 minúty.
9. Krok
Pripravenú polievku nalejeme do misiek, ochutíme mletým korením, ozdobíme bylinkami a podávame. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5137 videní