- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Brownies s jablkami
Brownies s jablkami
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 40 g tmavého kakaového prášku
- 120 g Hladkej múky
- 180 g práškového cukru
- 120 g masla
- 2 vajcia
- 2 jablká
Postup prípravy
1. Krok
Rúru vyhrejeme na 170°C .. Plech 20 x 20 cca prikryjeme s papierom na pečenie..
2. Krok
Spojte zmäknuté maslo (nezohrievajte!) s cukrom, šľahajte šľahačom do nadýchanej hmoty.
3. Krok
Pridávajte po jednom vajce, dôkladne šľahajte, aby bola hmota homogénna.
4. Krok
Hmota po vmiešaní dvoch vajec by mala byť bez hrudiek.
5. Krok
Pridáme múku a kakao. Trochu premiešajte lyžičkou, aby sa múka navlhčila. Jablká zbavíme šupky, nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme do cesta.
6. Krok
Cesto dôkladne premiešajte, aby sa jablká rovnomerne rozložili.
7. Krok
Cesto vylejeme do formy a zarovnáme ho. Brownies pečieme 30-35 minút. Aby ste získali brownies s vlhkým stredom, je dôležité nepremeškať čas a vybrať ho z rúry včas. Preto ku koncu pečenia začnite pripravenosť kontrolovať špáradlom. Treba vystihnúť moment, keď stred prestal byť tekutý, no na špáradle je ešte trocha mokrého cesta, formu ihneď vyberte z rúry, brownies je hotové.
8. Krok
Brownie nechajte úplne vychladnúť a až potom nakrájajte na štvorce. Môžete ich dať aj na niekoľko hodín do chladničky, studené brownies budú mať úplne inú textúru ako teplé. Teplé brownies je drobivejšie, pripomína skôr vlhkú hustú piškótu a studené má viskóznejšiu a hustejšiu štruktúru. To je, samozrejme, vec chuti, no ja mám najradšej brownies, ktoré odleží niekoľko hodín v chladničke.
Brownies si môžete spestriť pridaním akýchkoľvek orieškov do cesta, skvelé sú opražené a nasekané lieskovce či vlašské orechy.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.2 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4382 videní