- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Runebergský koláč
 
Runebergský koláč
          - Kusov: 12
 - Porcií: 12
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 30min
 - Hotové Za: 50min
 
Suroviny
- 100 g masla
 - 80 g hladkej múky
 - 1 lyžička prášku do pečiva
 - 1 vajce
 - 100 g práškového cukru
 - 1/2 kelímka kyslej smotany
 - 50 g strúhanky
 - 60 g mandlí
 - 1 lyžička mletého kardamónu
 - 30 ml amaretta
 - 100 g malinového džemu
 - 1 lyžička oleja
 
Postup prípravy
1. Krok
Mäkké maslo zmiešame s cukrom a vyšľaháme do nadýchanej hmoty. Za stáleho šľahania masla pridáme vajíčko a šľaháme, kým nebude nadýchané.
2. Krok
Za stáleho šľahania zmesi pomaly pridávajte múku a šľahajte do hladka. Do cesta potom nasypeme mleté mandle a tiež premiešame spolu so strúhankou a s kyslou smotanou.. Vymiešame hladké cesto..
3. Krok
Cestom plníme muffinové formy do 2/3 zvrchu cesto zarovnáme ..
4. Krok
Formu s cestom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C 25 minút. Horúce koláče vyberte z formy, trochu odrežte vršky a pokvapkajte pol lyžičkou likéru.
5. Krok
Na vrch dáme jednu lyžičku studenej, hustej kyslej smotany. Na každý koláč pridajte lyžičku malinového džemu na vrch kyslej smotany a ihneď podávajte.












Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
520 videní