- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Runebergský koláč
Runebergský koláč
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 100 g masla
- 80 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 vajce
- 100 g práškového cukru
- 1/2 kelímka kyslej smotany
- 50 g strúhanky
- 60 g mandlí
- 1 lyžička mletého kardamónu
- 30 ml amaretta
- 100 g malinového džemu
- 1 lyžička oleja
Postup prípravy
1. Krok
Mäkké maslo zmiešame s cukrom a vyšľaháme do nadýchanej hmoty. Za stáleho šľahania masla pridáme vajíčko a šľaháme, kým nebude nadýchané.
2. Krok
Za stáleho šľahania zmesi pomaly pridávajte múku a šľahajte do hladka. Do cesta potom nasypeme mleté mandle a tiež premiešame spolu so strúhankou a s kyslou smotanou.. Vymiešame hladké cesto..
3. Krok
Cestom plníme muffinové formy do 2/3 zvrchu cesto zarovnáme ..
4. Krok
Formu s cestom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C 25 minút. Horúce koláče vyberte z formy, trochu odrežte vršky a pokvapkajte pol lyžičkou likéru.
5. Krok
Na vrch dáme jednu lyžičku studenej, hustej kyslej smotany. Na každý koláč pridajte lyžičku malinového džemu na vrch kyslej smotany a ihneď podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
442 videní